BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszalépés: 295-ös szint közelében a forint

Az euró árfolyama egy havi mélypontra süllyedt a dollárral szemben: 1,3056-os szintre került a kurzus, annak hatására, hogy élesedik a szembenállás az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanács tagjai között a gazdaságélénkítő monetáris eszközökről.

Eközben a régiós feltörekvő devizák is gyengülő pályára kerültek: a forint árfolyama 294,95-ös szintre gyengült vissza a közös pénz ellenében. A dollár ára 225,53 forintba került délben, míg a svájci frank ára 193,95 forint volt pénteken.

 

A régiós devizatársak közül a lengyel zloty 4,32-re gyengült a közös pénz ellenében, míg a cseh korona árfolyama 26,883-as szintre csúszott vissza. Elemzők szerint az eurót gyengülő pályán tarthatja, az EKB döntéshozói közötti mélyülő ellentét. Axel Weber német tanácstag ellenzi az alapkamat 1 százalék alá vágást, és nem támogatja a mennyiségi lazítást sem. Vele szemben a görög George Provopoulos elfogadna vállalati kötvényeket euró fedezetért cserében. Elemzők szerint a monetáris döntéshozók hezitálása, nehezítheti a közös térség kilábalását a válságból.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.