BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb állami segítség exportőröknek az Eximbankból

Többségében a forrásgazdálkodás javítását szolgálja majd az a 142 millió eurós forrás, amelyet a közeljövőben kap meg az Eximbank – jelentette be egy tegnapi háttérbeszélgetésen Bodnár Zoltán, a Magyar Export-Import Bank Zrt. vezérigazgatója.

Mint ismert, az előbb említett összeg valójában a Magyar Fejlesztési Banknak (MFB) nyújtott, mintegy 578 millió eurós állami kölcsön egy része.

 

Míg az MFB-nél azért volt igény az állami pénzre, hogy a pénzügyi és gazdasági válság következményeként ne kelljen viszszafognia a hitelezéseit, addig az Eximbank esetében a hitelkihelyezés, vagyis közvetve az export-import cégek üzleti aktivitásának a növelése miatt van szükség rá.

„Az MFB-hitelen túl további 200-250 millió eurónyi segítségre lenne szükség azonban ahhoz, hogy az ügyfelek részéről felmerülő további exporthiteligényeket ki tudjuk elégíteni” – vázolta a helyzetet Csillag István, az Eximbank és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (Mehib) elnöke.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.