BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszaerősödött estére a forint

A hazai deviza árfolyama csütörtök délután 279,55 forintra kapaszkodott vissza az euróval szemben, miután napközben 281,41-ig süllyedt.

A többi vezető pénznem ellenében viszont gyengült a forint a bankközi devizapiacon: a dollár ára 203,32 forint volt zárás előtt (1,55 százalékos gyengülés), míg a svájci frankkal szemben 2,14 százalékot gyengült a magyar pénz: 184,08 forintra.

Időleges korrekcióba kezdett a forint, amely árfolyama csütörtök délután fél százalékot gyengült vissza az euróval szemben. A régiós devizapiacot egyfelől a „szárazság” másfelől az enyhén megcsappant kockázat vállalási kedv mozgatja: a zloty és a korona is visszavett az elmúlt két hét nyereségéből. Európa túlnyomó részén – Jézus Mennybemenetele ünnepe miatt - zárva tart a piac, így alacsony forgalom mellett forognak a devizák.

A forint veszített értékéből a dollárral és a svájci frankkal szemben is: előbbi ára 202,76 forintra emelkedett, utóbbi 183,956 forintig drágult.

A forintnál kisebb kilengés mellett, de a vezető kelet közép európai pénznemek is korrigálják az elmúlt hetek nyereségét: a lengyel zloty 1,3 százalékot gyengült 4,4088-as szintre a közös pénz ellenében, míg a cseh korona napi mélypontján 0,1 százalékot csúszott vissza 26,873-ra az euróval szemben. Így is kedvenceknek számítanak a piacon a régiós fizetőeszközök, a forint például március 6-a óta 14 százalékot erősödött, míg a zloty ez idő alatt 9 százalékot tudott kapaszkodni – ezzel a két deviza volt a legtöbbet fialó eszköz a feltörekvők között az elmúlt két hónapban – mutatja ki a Bloomberg hírügynökség összegzése.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.