BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyorsított ütemben rendezik a viharkárokat a biztosítók

A Groupama Garancia Biztosító Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében várhatóan 2700 károsult ügyfelének teljesít kárkifizetést, a kárkifizetések összege a becslések szerint eléri a 600 millió forintot - áll a társaság mai közleményében.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jégesővel végigvonuló viharos erejű szél leginkább az épületek tetőszerkezetében okozott kárt, de rongálódtak házfalak, nyílászárók, valamint számottevő a fák kidőlése, ágak letörése által okozott kár is. A dió-, illetve nem ritkán tyúktojás nagyságú jég rendkívül sok kárt okozott gépjárművekben is, melyet a biztosító casco biztosítással rendelkező ügyfelei részére tud megtéríteni.

A károk számát tekintve, a legtöbb kárbejelentés a következő településekről érkezett: Nyíregyháza-Sóstó, Nyírtura, Kótaj, Kemecse, Nyírbogdány, Nagycserkesz. Jelentős mennyiségben jelentettek kárt továbbá Kisvárda és Vásárosnamény körzetéből. A károk jellegét tekintve legnagyobb arányban, mintegy 80 százalékban jégverés által okozott károk bejelentése érkezett a társasághoz, mely a térségben a lakásbiztosítások mintegy harmadát kezeli.

A biztosító kárszakértői a vihar elvonulta után azonnal megkezdték a kárfelmérést, a károk felmérése és az adatok feldolgozása azóta is folyamatos. A károk minél gyorsabb felmérése és rendezése érdekében a Groupama Garancia az ország több más megyéjéből is csoportosított át szakembereket, a kárszakértők a hétvégén is folytatják munkájukat – mondta el Birkás Balázs, a biztosító szolgáltatási vezérigazgató-helyettese. A nagy értékű károk, mint pl. a tetőszerkezetek megrongálódásának felmérése prioritást élvez, annak érdekében, hogy minél gyorsabban meg lehessen kezdeni a helyreállítási munkákat.

A kisebb értékű, 100 ezer forint alatti károk esetén a telefonos kárrendezés van, ezek az összegek gyorsított ütemben, 1-2 napon belül kifizetésre kerülnek, nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelőleget fizet a társaság.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.