BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma pont kerülhet az adórendszer átalakítására - Már nem kell sokat várni az újabb gyorsjelentésekre

Egyre több írás jelenik meg arról, hogy az amerikai bankok mennyire jó második negyedéves gyorsjelentéseket tehetnek közzé, köszönhetıen a javuló piaci környezetnek és a felfutó kereskedési aktivitásnak - áll a Cashline elemzésében.

Egyrészt nagyban segítette a bankok megítélését a második negyedévben végrehajtott tőkeemelések sora (összesen 89 milliárd dollár), másrészt nagyban megugrott a kereskedési üzletág gyöngyszemeinek tartott, magas hozammal és jutalékkal bíró kötvénykereskedés.

Sok esetben már azt mondják, hogy a valaha látott legjobb teljesítményt gründolhatták össze a ’trading’ divíziókban, melynek legnagyobb haszonélvezıje a Goldman Sachs és Morgan Stanley duó lehetett.

Ugyanakkor a többi bank esetében az elemzők kiemelik, hogy az úgynevezett toxikus eszközökön várható veszteségleírások és a lakossági jelzáloghitelezés visszaesése miatt a negyedéves eredményszámok gyengébbek lehetnek.

Mindenesetre nem kell már sokat várni az újabb gyorsjelentési szezonra, hisz július 7-én az Alcoa indítja be a nagy rohamot, de július közepén már az amerikai nagybankok is napvilágra hozzák negyedéves teljesítményüket. Ahhoz viszont kétség nem férhet, hogy addig számos új nyilatkozat fog keringeni a piacokon, hogy melyik pénzintézet hogyan teljesített, pláne, hogy már a válság nehezén túl vagyunk, és a bankok is mennyire jó állapotban vannak már a tőkeemelések miatt - szól a Cashline elemzése.

Újabb banki tőkeemelés: Japán harmadik legnagyobb bankjáról (piaci kapitalizáció alapján), a Mizuho Financial-rıl az a hír járja, hogy a héten belekezd a még májusban elhatározott részvényértékesítésbe, ami 6.3 milliárd dollárt tehet ki, és a szokásos részvényhígulással járna együtt.

A pénzintézet így csatlakozhat azon japán bankok sorához, amelyek az elmúlt hetekben – kihasználva a kedvezı részvénypiaci hangulatot – a tıkepiacokról vontak be tőkét a biztonságos mőködés megteremtéséhez.

Profitrealizálás zajlott az ázsiai piacokon, két kivétel azonban ma is akadt. A sanghaji index újabb éves csúcsra emelkedett a bankok és ingatlancégek részvényeinek köszönhetıen, hasonló mozgások jellemezték az indiai börzét is.

A régiós piacokon egyébként lejtmenetbe váltottak a nyersanyagkapcsolt részvények. Kedden vagy szerdán jelentheti be az iraki kormány, hogy mely cégek juthatnak olaj- és gázkitermelési koncesszióhoz az országban. A MOL-nak a tenderben szereplı Akkas gázmező lehet érzékeny pont, mivel ez konkurenciát jelenthet annak a kurd területen lévő gázmezőnek,
amelyben idén májusban szerzett közvetett részesedést a MOL (a Dana-Crescent-OMV trió mellett) - bár ezt a szerzıdést az iraki kormány nem ismerte el. A tender és az esetleges konkurencia bizonytalanságot jelent a MOL szempontjából, bár a kurd gázprojekt kifutása amúgy is csak években mérhetı.

Ma tartja rendkívüli közgyűlését a Magyar Telekom. A napirenden a Dél-Vonal és a T-Kábel beolvasztása szerepel, amely korábbi tájékoztatások szerint 1 milliárd forint körüli megtakarítást hozhat a csoportnak éves szinten (ez részvényenként 1 forint alatti többletet jelenthet).

Utolsó ülésnapját tartja ma a Parlament a nyári szünet előtt. Egyebek mellett az adórendszer átalakítását hozó javaslatok és a gyógyszergyártókat érintő tervezetek sorsa lesz érdekes.

mennyire jó második negyedéves gyorsjelentéseket tehetnek közzé, köszönhetıen a javuló piaci környezetnek és a felfutó kereskedési aktivitásnak - áll a Cashline elemzésében.Cashline-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.