BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszakorrigál a forint - Hol tart az árfolyam?

Nap végére visszarendeződött a hazai deviza árfolyama. A forint 280,51-es szintre került az euróval szemben, míg délelőtt 276 forintot ért a közös pénz. A dollár ára 200,69 forintig emelkedett a délelőtt 196 forintról, míg a svájci frank ára 185,39 forintra nőtt.

Délelőtt 182 forintba került az alpesi ország devizája. Az év hátralévő részében volatilis marad az árfolyam, amelynek a 275-ös szint az alja – ezt nem valószínű, hogy átlépné a jegyzés – és 290-295 forint között van a teteje – mondja Németh Dávid, az ING szakértője. Az elmúlt időszakban túl optimista volt a nemzetközi hangulat Németh Dávid szerint, de a vállalati eredmények még sok kockázatot rejtenek a világgazdaság állapotáról.

Elképzelhető még egy jelentősebb idei korrekció, ez esetben átmenetileg akár a 300-as fölötti régióba is benézhet még a forint. Legkorábban augusztusban kezdheti el a kamatvágást a Magyar Nemzeti bank, vagyis ebben a hónapban sem és júliusban sem változik a jelenlegi 9,50 százalékot irányadó kamatráta. Év végére 8,5-9 százalékra süllyedhet – véli Németh Dávid.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.