BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csúcs után visszagyengült a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX a mínusz 180,75 pontos nyitás után kezdetben jelentős erősödéssel egészen 20.174,54 pontig emelkedett, ám 342,92 pontos, 1,72 százalékos csökkenéssel, 19.539,25 ponton zárt.

Az OTP 4 925 forinton végzett, a Mol papírjaival 14 650 forinton kereskedtek. A Richter kerek 39 000 forintot ért, míg a Magyar Telekom ára 793 forint volt. Délelőtthöz képest a Richter erősített 5 forintot, az OTP 176 forintot veszített értékéből, a Mol 300 forinttal délelőtti árfolyam alatt zárt. Szintén magasabban, a délelőtthöz képest 10 forintos pluszban zárta a napot a Magyar Telekom.

Az euró-forint árfolyam ma nem mutatott jelentős mozgást: öt óra előtt egy euróért 268,50 forintot fizettek Budapesten, a svájci frankkal 176,46 forintért kereskedtek. Egy dollárért 188,68 forintot adtak a zárás előtt.

Már kedden is toporzékolt a bika Budapesti Értéktőzsde parkettjén. Az OTP 5119 forinton zárt, de többi vezető részvény árfolyama is emelkedett. Szintén tavaly október eleji szintekre erősödött vissza a Mol és a Magyar Telekom.

A szakértők szerint ismét lufit fújnak az intézményi befektetők A részvénypiac szemmel láthatóan kezd visszatérni a Lehman Brothers csődje előtti szintekre, a szakértők azonban arra figyelmeztetnek, az árfolyamok csak egy likviditási lufi miatt emelkednek, amely bármikor kipukkadhat. „Ez a helyzet a kormányzati mentőcsomagok és nullára csökkentett alapkamatok miatt alakult ki. A bankok a tőzsdére viszik a pénzüket, mert kicsi az alapkamat” – mondta tegnap Blahó Levente, a Raiffeisen Bank elemzője.

„Ennek azonban lesznek mellékhatásai: megszorító intézkedésekre kényszerülnek majd a kormányok” – figyelmeztet Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline vezető elemzője. Sarkadi szerint a lufi bármikor kidurranhat, akár már az ősszel is, de jövő év elején is. Blahó szerint kulcsfontosságú, hogy ha a nyári szünet után visszatér a komoly forgalom a külföldi tőzsdékre, merre indulnak meg a piacok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.