BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tőzsdézik? Készüljön, folytatódik a múlt heti borús hangulat

Hétfőn további gyengülést várnak a szakértők a nyitásban, a további irányt az amerikai nyitás szabhatja meg a Budapesti Értéktőzsdén - mondták az MTI által megkérdezett szakértők.

Kovács Krisztián, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője nem sok jóra számít a pénteki nagy esés után. Az elemző várakozásai szerint folytatódik a múlt heti borús hangulat, de miután a régiós piacok a nemzetközi börzékhez képest nagyobb mértékben estek, ezért hétfőn enyhébb lejtmenet lehet Budapesten.

 A monetáris tanács hétfői kamatdöntő ülésének akkor lesz hatása a részvényárfolyamokra - ha az elemzők által várt - 50 bázispontos csökkenés helyett nagyobb lesz ez elmozdulás - tette hozzá. Csáky Attila, az UniCredit Bank kereskedési igazgatója az amerikai és ázsiai piacok esése nyomán Budapesten is gyengülést vár, aminek mértéke szerinte kiszámíthatatlan.

A kereskedés minden bizonnyal pirosban, azaz gyengüléssel kezdődik, és csak az amerikai piacok mutathatnak majd új irányt - mondta. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 468,21 pontos, 2,25 százalékos csökkenéssel, 20.327,40 ponton zárt pénteken.

A részvénypiac forgalma 19,9 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

A Mol árfolyama 780 forinttal, 4,76 százalékkal 15.610 forintra esett, 2,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 115 forinttal, 2,14 százalékkal 5.265 forintra csökkent, forgalmuk 13,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 4 forinttal, 0,50 százalékkal 798 forintra gyengült, forgalma 495,5 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 380 forinttal, 0,98 százalékkal 38.500 forintra csökkent, a részvények forgalma 2,4 milliárd forintot ért el.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 29,94 pontos csökkenéssel, 20.297,46 ponton nyitott hétfőn.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.