BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az HSBC vezére szerint még nem vagyunk túl a legrosszabbon

Michael Geoghegan. Az HSBC vezére kijelentette: nem sietik fel a bank terjeszkedését, mert a válság "W" alakúnak tűnik és további negatív fejlemények várhatóak a következő hónapokban.

A székhelyét Londonból Hongkongba áthelyező Geoghegan a Financial Timesnak adott interjújában úgy fogalmazott: a válság "W" alakúnak tűnik "V" helyett.

Mint mondta, óvatosan kezeli a növekedési törekvéseket, hiszen nem érdemes csak azért bővíteni, hogy aztán ismét a veszteségek listája váljon hosszabbá ezáltal – idézi az AFP.

A kijelentés érdekessége, hogy az HSBC nemrég közölte, hogy Ázsiában kíván terjeszkedni. A pénzintézet bővítené kínai hálózatát, a cég vezére pedig Londonból Hongkongba költözik. Geoghegan nem volt derűlátóbb a banki jövedelmeket illetően sem, mint mondta, nem gondolja, hogy a legrosszabbon már túl vannak, a profitok jelentősen csökkennek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.