BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiábrándító emlékeztető a Cititől

A Citigroup az osztalékot és a kormányzat tulajdonész vásárlását is beszámítva 3,24 milliárd dolláros veszteséget jelentett, emlékeztetve a piacot arra, hogy a gazdaság még korántsem jött helyre.

A Citi 101 millió dolláros profitot jelentett, nem beszámítva azt a 288 millió dollárt, amelyet az elsőbbségi részvények osztalékaira és a kormányzati hitel-csere programra fordítanak.

Az amerikai állam jelenleg a vállalat 34 százalékának tulajdonosa, a Citi pedig ebben a negyedévben mindent egybevetve 3,24 milliárd dollárt veszített – jelenti az AP.

A befektetők negatívan reagáltak az eredményekre, a részvények 12 százalékot veszítettek értékükből. Bár a Citi a most záruló negyedévben az előző időszakban mért 8,4 milliárdhoz képest most csak 8 milliárd dollárt bukott a hitelveszteségek miatt, az adat azt mutatja, hogy a lakosság egy része továbbra is erőn felül vállal terheket.

A most záruló negyedévben a pénzintézet 800 millió dollárt különített el az ilyen veszteségek finanszírozására.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.