BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Beindulnak a műtárgyárverések

Szerdán este a 2010-es műkincspiaci szezon első számottevő eseményeként másfélszáz tételes kamaraárveréssel rukkol elő a Pintér Aukciósház.

Az aukció nyitányaként ezüstöket ás más műtárgyakat vonultat fel a cég. A tételek zömmel alacsony - néhány tízezer forintos - árfekvésűek, de találunk 850 ezer forintról startoló ezüst kávés- és teáskészletet is.

A 19-21. századi festmények és szobrok között már jó néhány százezres illetve milliós árkategóriájú darab akad, igaz, ezek némelyikét (például Benczúr Gyula lótanulmányát) már korábbi árverésein is felvonultatta a cég - sikertelenül. A legmagasabb összegről (5,8 millió forint, 122.) egy Mednyánszky-tájkép indul. A kortárs mezőnyben egyebek mellett Csontó Lajos, Somogyi Győző, Kopasz Tamás és Pauer Gyula műveivel találkozhatunk.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.