BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Látványosan csökkentek a forintkamatok

Novemberre már tisztán látszottak a folyamatos jegybanki vágások hatásai, hiszen mind a hitel-, mind a betéti oldalon látványosan csökkentek a kamatok – derül ki a Magyar Nemzeti Bank most közzétett adataiból.

A forintban lekötött lakossági betétek kamatai 36 bázisponttal, 6,94 százalékra mérséklődtek, ilyen alacsony értékre pedig 2008 márciusa óta nem akadt példa.

A hiteloldalon szintén szembetűnő a változás: a folyószámlahitelekért átlagosan 22 bázisponttal kevesebbet, évi 23,45 százalékot kértek a bankok, a fogyasztási kölcsönöknél kalkulált kamatláb pedig megdöbbentő mértékben, bő három bázisponttal, 18 százalékra mérséklődött.

Nem ilyen drasztikus mértékben, de lejjebb csúszott a lakáshitelek ára is, és már alig haladta meg a 10,5 százalékot.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.