BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az égben az olaj ára

A kereslet várható növekedése és a dollár gyengülése együttes erővel hajtották a nyersolaj árát, amely így 77,50 dollár fölé emelkedett az európai elektronikus kereskedésben.

Kedden több mint 2 dollárt ugrott a márciusi jegyzésű nyersolaj ára, amely ma délután 77,50 dollárra is felugrott az európai elektronikus kereskedésben. Az olaj hordónkénti ára később 77,23 dolláron állapodott meg. A dollár gyengülése felfelé nyomta az árat, hiszen az infláció ellen az árupiac jelent védelmet a befektetők számára - jelenti az AP.

Az elmúlt két hónapban hullámvasúton ült a kőolaj: december közepétől a múlt hónap végéig 20 százalékot emelkedett és 15 hónapos csúcsot ért el, majd január végéig 10 százalékot csökkent az olaj ára.

A legújabb lökést az amerikai ingatlanforgalmazókat összefogó szövetség által nyilvánosságra hozott felmérés adta, eszerint decemberben 1 százalékkal növekedtek az eladások. Ebből arra következtettek a befektetők, hogy növekedhet a kereslet az olaj iránt, bár konkrét adatot csak az Energia Hivatal ad majd a mai nap folyamán. Szintén befolyásolhatja az olaj árát a januári munkaerőpiaci adat, amelyre jelenleg várnak a befektetők.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.