BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megtörhet a lendület a BÉT-en - Kifulladó pozitív hangulat

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 105,91 pontos csökkenéssel, 21.548,08 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,49 százalékkal gyengült.

Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint a nemzetközi piacok optimizmusa megtörni látszik, ezt támasztják alá az ázsiai börzék is, mivel ott már tapasztalható a negatív hangulat.

Ennek oka, hogy a görög gazdasági problémák megoldásának kérdése ismét előtérbe került, és Németország ebben nem igazán mutat jelenleg együttműködési készséget.

A Cashline vezető elemzője úgy véli: a BUX index értéke csökken majd csütörtökön, és a BÉT-en forgó részvények az eddiginél szélesebb árfolyampályát járhatnak be a nap folyamán.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szintén arra számít, hogy megtörik az elmúlt két nap lendülete a BÉT-en, mert a pozitív hangulat kifulladt a börzén. A szakértő nullás nyitást jósolt, és véleménye szerint a kereskedésnek nem lesz meghatározott iránya.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 446,22 pontos, 2,10 százalékos emelkedéssel, 21.653,99 ponton zárt szerdán.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

 

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.