BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mit hozhat a Fed-döntés? - Mínuszban nyitott a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 244,12 pontos csökkenéssel, 21.130,54 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 1,14 százalékkal gyengült.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed helyi idő szerint csütörtökön - 2008 december óta először - 25 bázisponttal 0,5 százalékról 0,75 százalékra emelte a kereskedelmi bankok számára nyújtott kölcsönök diszkontkamatát.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint bár apró lépésről van szó, azt sugallhatja a befektetők számára, hogy a közeli jövőben elindulhat egy kamatemelési ciklus, ha ezt komolyan veszik, nagyobb esés is valószínűsíthető - mondta az elemző.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 279,33 pontos, 1,29 százalékos csökkenéssel, 21.374,66 ponton zárt csütörtökön.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.