BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Raliznak a piacok, élen Görögország!

A görögországi megszorítások bejelentése megtette a hatását a piacokra: az irányadó európai indexek emelkedtek, de ezeket is messze felülmúlta a görög kompozit mutató.

A FTSE 0,3 százalékot, a CAC 0,2 százalékot emelkedett ma kora délutánig, a görögországi kompozit index viszont 1,5 százalékot emelkedett, miután a miniszterelnök drasztikus költségcsökkentési lépéseket helyezett kilátásba.

A bejelentés szerint 2012-ig a GDP 3 százalékára faragják a jelenleg 13 százalékos hiányt. Ehhez emelik az üzemanyagok jövedéki adóját, egységes bérbefagyasztást hajtanak végre a közszférában, emelik a nyugdíjkorhatárt és átalakítják az ország adórendszerét – jelenti az AP.

Az Európai Unió egyértelművé tette, hogy nem hagyja magára Athént. A hír hallatára a gyengélkedő euró is kicsit feljebb kúszott: 0,3 százalékos emelkedéssel most 1,4006 dollárt ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.