BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tartja magát a forint

Szilárd maradt a forint, az eurót csütörtök délelőtt zizenegy órakor 271,37 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a szerda délutáni 271,60 forintos árfolyam után.

Gyengült az euró a dollárral szemben, de az erős befektetői bizalom szilárdan tartja a térségbeli devizák árfolyamát. A forint az elmúlt héten 274 forintos euróárfolyam környékéről erősödött 270 közelébe.

A dollárt 200,28 forinton jegyezték 1,3548 dolláros euróárfolyam mellett, szemben a szerda délutáni 199,00 forint és 1,3650 euró/dollár jegyzéssel.

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megtekintheti!

A svájci frank jegyzése 185,26 forint 185,10 forint után, 100 japán jent 220,45 forinton jegyeztek 219,20 forint után.

Átmenetinek bizonyult az euró kedd-szerdai erősödése: a dollár erősödött csütörtökre virradóra a korábban vártnál kissé gyorsabb ütemű amerikai gazdasági növekedést és a kamatemelési szakasz közeledtét kilátásba helyező Fed jegyzőkönyv tartalmának ismeretében. Az euró a kedd-szerdai 1,37 dollár körüli árfolyamról csütörtökre virradóra 1,3540 dollár közelébe gyengült.

A piaci kockázatvállalási hajlandóság a dollár erősödése ellenére magas, befektetések áramlanak dollár eszközökből a nyersanyagokhoz kötött, illetve magasan kamatozó deviza eszközökbe. Az arany ára az 1.120 dolláros határt ostromolja, az olaj ára a 77 dollárt környékezi.

A piacok élénk érdeklődést tanúsítanak a néhány eurózónás tagországnál jobb gazdasági mutatókkal és kedvezőbb kilátással rendelkező térségbeli országok deviza befektetései iránt, így a térségbeli devizák enyhén erősödő tendenciát követhetnek, illetve tartani tudják árfolyamaikat kedvezőtlen piaci fordulatok esetén is.

A zlotyt csütörtök délelőtt 3,98-as euró árfolyam közelében jegyezték. A zloty kedden lépte át a 4,00-es euróárfolyam határt. Az elmúlt héten a zloty 4,11-es euró árfolyamról 4,00 közelébe erősödött. A zlotytól csütörtökön a 3,95-ös euróárfolyam küszöb ellenállásának tesztelését várják a kereskedők.

A cseh koronától a 25,80-as euróárfolyam alatti szint stabilizálódását várják, miután lendületesen áttörte az erős ellenállási pontot. Csütörtök délelőtt a koronát 25,63-as euróárfolyam közelében jegyezték.

A forint mozgását a 271 forintos euróárfolyam egy-két forintos környezetében várják alakulni csütörtökön.

A forinttól a javuló gazdasági kilátások függvényében erősödést várnak középtávon, néhány hónapos távlatban egyes elemzők már 255-256 forintos euróárfolyam célt emlegetnek, más vélemények szerint viszont a forinttal szemben túlzott optimizmus uralkodik a piacon, árfolyama akár a 275-280-s sávba is eltoldódhat.

A forint erősödésével szemben a 270-es euróárfolyamnál húzódik erőteljes technikai ellenállási küszöb, gyengülésével szemben pedig 274 és 275 forintnál.

A forint tavaly augusztus óta a 265-275 forintos euróárfolyam-tartományban mozgott.

További piaci adatokat itt találhat!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.