BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A "túlvett OTP fájhat a legjobban" ma a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 146,24 pontos csökkenéssel, 24.170,33 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,60 százalékkal gyengült.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője úgy véli, hogy szerdán szolidan csökkenő irány lesz jellemző. A bróker szerint az utóbbi napokban elszakadt a budapesti piac a nemzetközi tendenciáktól, ami megmutatkozik az elmúlt napok árfolyamcsökkenésében.

A nemzetközi hangulat sem kifejezetten optimista, így nem lehet tudni pontosan az irányt. A "túlvett OTP fájhat a legjobban" - mondta a bróker, hozzátéve, hogy a bankpapírban markánsabb, a Mol-ban és Richterben enyhébb lehet az árfolyamesés. A bróker szerint a Matáv kivételt jelenthet, és emelkedhet az árfolyama.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a három napja tartó árfolyamcsökkenés mellett sem tört meg a BUX emelkedő trendje. Szerinte amíg a világban "tart a jókedv" - már pedig ez folyamatos -, addig nem lesz trendváltás a budapesti piacon sem.

Az elemző ugyanakkor figyelmeztető jelnek tekinti a forint folyamatos gyengeségét és a kispapírok - többek között a Fotex, a Rába és a Danubius - enyhén élénkülő piaca. A lendület gyorsulása gyakran a rally végét jelzi - jegyezte meg Balásy Zsolt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 83,24 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 24.316,57 ponton zárt kedden.

Friss részvény- és devizapiaci adatok itt

 

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.