BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A vártnál jobb OTP-eredmény húzhatja ma a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 161,11 pontos emelkedéssel, 21.710,44 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,75 százalékkal erősödött.

Az OTP vártnál jobb éves eredménye miatt emelkedhet a BUX kedden az MTI által megkérdezett részvénypiaci elemzők szerint. 

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: kedden várhatóan hétfői záró értéke körül nyithat a BUX, azonban ezt követően megindulhat az emelkedés a piacon az OTP vártnál jobb éves jelentése miatt.

A szakértő szerint egyedül az kérdéses, hogy mennyire értékeli a piac az OTP eredményét, milyen mértékű lesz a papír erősödése.

Hozzátette azonban: a nemzetközi piacok és a BUX is elért annak a sávnak a szélére, amiből az elmúlt fél évben nem tudott kitörni, így a múlt tapasztalatai szerint hosszabb távon a sáv aljáig tartó esésnek kellene bekövetkeznie.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője szerint pozitív nyitás és zárásra legalább 200 pontos emelkedés várható a Budapesti Értéktőzsdén kedden. Rámutatott: az OTP jó eredménye húzhatja fel az árfolyamokat.

Az OTP keddi gyorsjelentése alapján a bankcsoport közel két és félszeresére duzzadó kockázati költségek ellenére éves szinten 151,5 milliárd forint konszolidált korrigált adózott eredményt ért el, ami ugyan 31 százalékkal elmarad a 2008. évitől, azonban így is mintegy 6 milliárd forinttal meghaladta az előzetes elemzői konszenzust és a menedzsment előrejelzését.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 281,52 pontos, 1,32 százalékos emelkedéssel, 21.549,33 ponton zárt hétfőn.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.