BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elégedett a Generali Nyugdíjpénztár - és Ön? Nézze meg!

A Generali Nyugdíjpénztár saját meglátása szerint magas hozamokkal és gyarapodó kezelt vagyonnal zárta a 2009-es évet.

A pénztár a kedvezőtlen gazdasági környezetben is következetesen valósította meg terveit, és mind az önkéntes, mind a magán-nyugdíjpénztári tagok száma jelentősen emelkedett. Ezzel a pénztár 15 éves működése során az egyik legjobb évét tudhatja maga mögött, piaci szerepe pedig tovább erősödött.

Nézze meg saját nyugdíjpénztára teljesítményét!

A Generalinál a pénztári befektetések nettó hozama 2009-ben a magán-nyugdíjpénztárnál a növekedési portfólióban 26,72 százalék, a kiegyensúlyozottban 20,42 százalék, míg a klasszikusban 9,58 százalék volt. Az önkéntes nyugdíjpénztári hozamok szintén jelentős növekedést mutattak: 36,20 százalékos, 15,65 százalékos, valamint 11,17 százalékos hozamot értek el.

A pénztár az egyes portfóliók benchmarkjait az adott portfólió jellegének megfelelően alakítja ki. Legnagyobb részvénykitettséggel a magánpénztári ágban a növekedési, az önkéntes ágban pedig az Eldorado Business portfóliók rendelkeznek. „A magas részvénykitettségnek köszönhető, hogy a két portfólió 26,72, illetve 36,2 százalékos hozamot ért el, ami jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy összességében több milliárd forinttal gyarapodott 2009-ben a Generali Nyugdíjpénztár tagjainak nyugdíjszámlája. A pénztár 2010-re vonatkozó befektetési politikáját úgy alakította ki, hogy teret nyisson az abszolút hozamú befektetési stratégiáknak.” – mondta Lengyel Márk ügyvezető igazgató.

Az önkéntes nyugdíjpénztári üzletág kezelt vagyona a 13 százalékos éves növekedésnek köszönhetően 2009 végén átlépte a tízmilliárdos küszöböt, közel 11 milliárd forintot tett ki. A 2008 végén indult magán-nyugdíjpénztári üzletág egy év alatt több mint tízszeresére növelte kezelt vagyonállományát: működésének első éve után ez az összeg meghaladta a 17,5 milliárd forintot.

Az önkéntes nyugdíjpénztári területen jelentősen szűkítette a tagszervezési lehetőségeket, hogy viszonylag hosszúra nyúlt az az idő, amíg eldőlt, hogy milyen feltételekkel nyújthatnak munkáltatói hozzájárulást a vállalatok a munkatársaik javára.  A cég közel kétezer fős taglétszám-növekedésről számolt be.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.