BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Két jó hír az Egyesült Államokból

Az új munkanélküliek aránya kissé csökkent, miközben az bedőlt hitelek miatt árverésre kerülő ingatlanok száma négy éve nem növekedett ilyen kevéssé.

Az amerikai Munkaügyi Minisztérium közlése szerint az első alkalommal munkanélküli segélyért fordulók száma 6 ezerrel, szezonálisan kiigazítva 462 ezerre csökkent. Az adat nagyjából megfelel a Wall Street várakozásainak, az előrejelzés 460 ezerről szólt.

Ezzel ismét egy enyhén pozitív hír érkezett az amerikai munkaerőpiacról, hiszen februárban a munkanélküliségi arány változatlanul 9,7 százalék volt – jelenti az AP.

Eközben a RealtyTrac jelentése szerint 6 százalékkal emelkedett februárban az árverésre váró ingatlanok száma az előző év azonos időszakához képest. Januárhoz képest a bedőlt jelzáloghitelekkel terhelt lakások aránya 2 százalékkal csökkent, jelenleg 418 lakásból egynek kell az árverés lehetőségével szembenéznie. A múlt hónapban 79 ezer ingatlan került a hitelező bankok tulajdonába, 10 százalékkal kevesebb, mint januárban.

A vártnál kisebb lett a januári amerikai külkereskedelmi hiány. Az ok, hogy 1999 februárja óta a legalacsonyabb szintre csökkent az olajimport - közölte a kereskedelmi minisztérium csütörtökön.

A januári deficit 37,3 milliárd dollár volt a decemberi 39,9 milliárd dollár után. A szakértők 41,0 milliárd dolláros januári hiányra számítottak.

Januárban az export 0,3 százalékkal 142,66 milliárd dollárra csökkent a decemberi 143,15 milliárd dollárról. Az import nagyobb mértékben, 1,7 százalékkal 179,95 milliárd dollárra esett a decemberi 183,05 milliárd dollárt követően.

A tavalyi év egészében az amerikai kereskedelmi hiány 380,66 milliárd dollár volt, nyolc éve a legkisebb, mivel a recesszió csökkentette az importszükségleteket. Az idén a gazdaság élénkülésével a szakértők a deficit növekedésére számítanak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.