BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kilőtt a BUX nyitáskor

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 330,67 pontos emelkedéssel, 24.730,48 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 1,36 százalékkal erősödött.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője előzetesen elmondta: minimum 200 pontos emelkedésre számít, aminek húzóereje az OTP lehet. Indoklása szerint elsősorban külföldiek kereskednek a magyar parketten és annak ellenére, hogy túl jó hírek nem jelentek meg, mégis veszik a magyar részvényeket. A negatív hírek közül a 11,4 százalékos csúcson lévő munkanélküliségre és a - többek között - az OTP ellen indított holokausztperre utalt.

Kovács Roland, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötője a hétfői "korrekció korrekcióját" várja. Szerinte alapvetően enyhén emelkednek kedden a részvényárfolyamok, a pozitív amerikai zárás és a monetáris tanács hétfői, 25 bázispontos kamatcsökkentése után. A kőolaj drágulása a Mol árfolyamát emelheti, de zárásra a délután megjelenő amerikai makrogazdasági adatok szabnak irányt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 255,43 pontos, 1,04 százalékos csökkenéssel, 24.399,81 ponton zárt hétfőn.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A hétfői záró értékéhez képest 1,36 százalékkal erősödött.

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.