BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszban kezdett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 118,03 pontos emelkedéssel, 24.773,27 ponton nyitott hétfőn. A legutóbbi, pénteki záró értékéhez képest 0,48 százalékkal erősödött.

A pénteki korrekció után nagyobb emelkedés is jöhet, de valószínűbb az iránykeresés a piacokon, így a Budapesti Értéktőzsdén is - vélik az MTI által megkérdezett szakértők. 

 Kun Szabolcs, a QUAESTOR Zrt. elemzője szerint a nemzetközi piacokhoz hasonlóan az iránykeresés lesz a jellemző. Jelentősebb makroadatot hétfőn nem közölnek, így a kisebbek befolyásolhatják a piacokat.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír üzletkötője szerint a pénteki enyhe korrekció után hétfőn akár nagyobb emelkedés is lehet. A nemzetközi piacokon csak "rövid pihenőket" látni, de töretlen az emelkedő trend. Úgy tűnik, véli a bróker, hogy a tőzsdék mostani "megpihenése" a lemaradókat kezdi felzárkózatni: ez magyarázhatja az egyetlen magyar lemaradó, a Magyar Telekom pénteki drasztikus felülteljesítését is. Az üzletkötő hozzátette: a papírban még mindig van potenciál.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 392,30 pontos, 1,57 százalékos csökkenéssel, 24.655,24 ponton zárt pénteken.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.