BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Átláthatóbb hitelek jönnek

Az elmúlt időszakban jelentősen megváltozott a kép a hazai lakáshitelek piacán: véget ért egy árazási verseny, és az összetett, sokszor más termékekkel kombinált konstrukciók helyett az egyszerűbb, ellenben az ügyfél számára hatékonyab segítséget nyújtó hitelek kerülnek előtérbe - jelentette ki egy mai sajtótájékoztatón Árva András, a CIB Bank lakossági üzletfeljesztési vezetője.

2010-ben - tette hozzá - több tényező is kedvező hatást gyakorolhat a lakáshitel-piacra: ezek közé tartozik, hogy csökkent az ingatlan-átruházási illeték, a tervekkel ellentétben mégsem vezették be az ingatlanadót, illetve az is, hogy a kínálati árak mérséklődtek a magyar lakáspiacon is. A forint alapú hitelek szempontjából pedig kedvező az MNB alapkamat folyamatos csökkenése is, illetve az is élénkítheti a piacot, hogy a bankok folyamatos díjelengedési promóciókkal próbálják nagyobb bátorságra ösztönözni az ügyfeleket.

Lamboy Judit, a CIB Bank lakossági üzletágának vezetője közölte: a hitelintézet ettől a héttől még kedvezőbb feltételek mellett kínálja a forintban, piaci alapon, három éves kamatperiódus mellett nyújtott hitelét. Azoknak az ügyfeleknek pedig, akik még hosszabb időtávra kiszámítható kamatú - és törlesztőrészletű - kölcsönt szeretnének igényelni, egy öt éves kamatperiódus mellett kínált változat bevezetését tervezi a hitelintézet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.