BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az év legkisebb forgalmú napja lesz a tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 47,92 pontos emelkedéssel, 24.938,08 ponton nyitott pénteken. A legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest 0,19 százalékkal erősödött.

Nagypéntek miatt zárva vannak a nemzetközi piacok, így a Budapesti Értéktőzsdén pénteken alacsony forgalomban stagnáló árfolyamokra lehet számítani - mondta az MTI által megkérdezett szakértő. 

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. részvénypiaci elemzője felhívja a figyelmet arra, hogy hagyományosan ez a péntek a legkisebb forgalmú napja az évnek: a magyaron kívül csak három - szintén kevésbé fontos - piac van nyitva az "ismert" világban. Az elemző stagnáló árfolyamokra számít. Ilyenkor leginkább a kispapírokkal szoktak játszani, mert azok árfolyamát a kevés spekuláns is meg tudja mozgatni.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 644,61 pontos, 2,66 százalékos emelkedéssel, 24.890,16 ponton zárt csütörtökön.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.