BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jobban védené magát az OTP

Egy év után ismét a közgyűlés elé terjeszti a 10 százalékos szavazati korlátra vonatkozó javaslatot az OTP Bank.

A lépés szükségességét a tavalyihoz hasonló érvekkel igyekszik alátámasztani a menedzsment: a cél az, hogy egy részvényesnek vagy részvényesi csoportnak se legyen túlzott erőfölénye a közgyűlési döntések meghozatala során.

 A jelenleg hatályos alapszabály az egy részvényes vagy egy részvényesi csoport által gyakorolható szavazati jogokat a szavazásra jogosító részvények 25 százalékában, illetve – ha akad másik, 10 százalékot meghaladó mértékű befolyással bíró részvényes vagy részvényesi csoport – 33 százalékában korlátozza.

Az elemzők szerint ugyanakkor egyértelmű, hogy az OTP Bank jelenleg nem számít felvásárlási célpontnak. Az árfolyam mozgására nincs hatása a tervnek.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.