BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mire kell figyelni a jövő héten a részvénypiacokon?

A nyilvánosságra kerülő első negyedéves vállalati gyorsjelentések befolyásolják elsősorban a New York-i értéktőzsde jövő heti trendjét, amire azonban hatással lesz számos havi amerikai makrogazdasági adat is a szakérők szerint.

Az első negyedévi eredmények ismertetésére az után kerül sor, hogy a börze három vezető indexe már a hatodik egymást követő hetet zárta emelkedéssel.

A jövő héttel kapcsolatban bizakodóak az elemzők annak fényében, hogy az előrejelzések szerint a Standard and Poor''s mutatójában szereplő 500 cég első negyedévi adózott eredménye várhatóan 36,8 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit.

A negyedéves adatismertetést szokás szerint az Alcoa, a legnagyobb amerikai alumíniumipari cég kezdi, eredményét a hétfői kereskedés leállítása után hozza nyilvánosságra. A jövő héten közli adatát többek között az Intel, a Google, a General Electric és a JPMorgan Chase is.

Ezek mellett a jövő héten látnak napvilágot a fogyasztói árakkal, a kiskereskedelemmel, az ipari termeléssel és a megkezdett lakóingatlan-építésekkel kapcsolatos márciusi számok, illetve a lakossági bizalom alakulásával kapcsolatos áprilisi hóközi adatok.

Elemzők szerint a márciusi fogyasztói árindex 0,1 százalékkal nőtt havi szinten, miután februárban stagnált januárhoz viszonyítva. Az élelmiszer- és energiaárak nélküli árindex 0,1 százalékkal emelkedett a szakértők szerint, februárhoz hasonlóan. Az adatokat szerdán ismertetik.

Ugyancsak szerdán hozzák nyilvánosságra a márciusi kiskereskedelmi eladásokra vonatkozó adatokat. Elemzői várakozások szerint a márciusi forgalom 1,2 százalékkal nőtt februárhoz képest, amikor lényegesen szerényebben, 0,3 százalékkal bővült. Az autóeladások nélkül számolt márciusi forgalom 0,6 százalékkal emelkedett a februári 0,8 százalékos növekedés után.

A márciusi ipari termeléssel kapcsolatos adat csütörtökön lát napvilágot. Előrejelzések szerint az ipari termelés 0,8 százalékkal nőtt a februári, jóval mérsékeltebb, 0,1 százalékos emelkedést követően.

A márciusban megkezdett lakóingatlan-építések száma 6,1 százalékkal 610 ezerre nőtt éves szinten a várakozások szerint a februári 575 ezerről, amikor 5,9 százalékkal csökkent.

Ezt az adatot már pénteken közlik, hasonlóan a Michigan egyetem áprilisi hóközi fogyasztói hangulatindexével, amely a szakértők szerint 75,0 pontra emelkedett a márciusi 73,6 pont véglegesről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.