BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem túl drága az olaj - "Beint" az Energia Ügynökségnek a sejk

Ahmad Abdullah al-Sabah kuvaiti olajminiszter egy konferencián leszögezte, hogy az olajár jelenlegi szintje nem akadályozza a gazdaság talpra állását. Ezzel a sejk cáfolta a Nemzetközi Energia Ügynökség korábbi véleményét.

A Tizennyolcadik Közel-keleti Petróleum- és Gázkonferencián Ahmad Abdullah al-Sabah leszögezte, hogy az idei évben stabilan 75 és 85 dollár között mozgott az olaj ára. A kuvaiti olajminiszter úgy vélte, hogy ez az árfekvés nem hátráltatja a gazdasági növekedést.

Az OPEC negyedik legnagyobb kitermelőjének számító Kuvait minisztere az AFP jelentése szerint hozzátette, hogy a szervezet akkor változtat a kitermelt mennyiségen, ha az olaj ára 100 dollár fölé emelkedik.

A Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) április közepén kiadott jelentésében leszögezte, hogy a 80 és 100 dollár közötti ár fékezi a konjunktúrát. Eszerint az ártámogatások ugyan megvédhetik a nem-OECD fogyasztókat a magas áraktól, de ezek az árfolyam, a szigorúbb hitelfeltételekkel kombinálva megfékezhetik az OECD országok fejlődését. Az IEA úgy látja, a termelők számára gondot jelenthet, ha a korábbi 60-80 dolláros árszinthez hasonlóan elfogadják a mostani, 80-100 dolláros árakat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.