BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tegnap feloldotta a túlvettséget a BUX, így ma emelkedés jöhet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 63,37 pontos emelkedéssel, 24.957,28 ponton nyitott szerdán. Az index a keddi záró értékéhez képest 0,25 százalékkal erősödött.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője azt közölte, hogy a hétfői csúcshoz képest csaknem 4 százalékot korrigáló BUX a "túlvettség feloldásához" elég volt, így az Intel eredmény nyomán ismét javuló hangulatban újra elindulhat a megszokott emelkedés.

Történetének legjobb első negyedéves eredményét könyvelte el a világ első számú chipgyártója, az Intel: a kedden közzétett gyorsjelentése szerint 44 százalékos bevétel-növekedésre tett szert, felülmúlva az elemzők előzetes várakozását.

Balásy Zsolt szerint óvatosságra adnak okot ugyanakkor "a még mindig feszített fejlett piaci indexek", egy OTP leminősítés a Credit Suisse-től, valamint az, hogy az ázsiai piacok hűvösen fogadták az Intel eredményét.

Málits Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötője szerint a napközben több, fontos európai és amerikai makrogazdasági adatot tesznek közzé szerdán. Ezek megjelenéséig elképzelhető, hogy a befektetők kivárnak. Összességében azonban kis forgalom mellett enyhe emelkedést vár az üzletkötő.

A CIB Bank azt közölte: Ben Bernanke Fed-elnök szerdai kongresszusi beszéde mellett a befektetőket az amerikai inflációs és kiskereskedelmi adatok is foglalkoztathatják, mindkettő esetében kevéssel nulla fölötti eredményt vár a piac. Az Egyesül Államok államainak aktuális makrogazdasági adatait tartalmazó Fed Bézskönyve is napvilágot láthat. Az eurózóna februári ipari termelési statisztikái csak a várttól való jelentős eltérés esetén lehetnek piacmozgató hatásúak.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 269,18 pontos, 1,07 százalékos csökkenéssel, 24.893,91 ponton zárt kedden.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt


 

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.