BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Többfrontos letámadás indul a csaló bank ellen

Nem sokkal azután, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet csalás miatt eljárást indított a Goldman Sachs ellen, a brit és a német hatóságok is közölték: vizsgálják a jogi lehetőségeket az ügyben.

Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) pénteken indított eljárást a Goldman Sachs ellen az ingatlanpiac suprime befektetési eszközökkel kapcsolatos csalás miatt. Az SEC húsz hónapos nyomozást követően döntött a jogi lépésekről, ezzel a Wall Street egyik nagyágyúja ellen indult eljárás – jelenti a Bloomberg.

Ma a brit pénzügyi felügyelet is közölte, vizsgálja az ügy esetleges brit szálait és az eljárás lehetőségét. Minderre az után került sor, hogy Gordon Brown miniszterelnök egyik nyilatkozatában erkölcsi csődnek nevezte a Goldman ügyét és kijelentette, hogy vizsgálat indul, mivel a bankban "olyan alkalmazottak dolgoznak, akik felelettel tartoznak" bizonyos kérdések kapcsán.

Utoljára pedig a német BaFin közölte, hogy vizsgálódik az ügyben, a felügyelet ottani vezetője állítása szerint csak az SEC április 16-i döntése után értesült az ügyről. Eközben az amerikai piacokat megrendítette a Goldman ügye, a kockázati tényezőt jelző VIX index felszökött, a Dow Jones 126 pontot süllyedt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.