BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kellemes meglepetés a K&H anyabankjától

A legnagyobb belga bank, a KBC Groep NV az elemzők várakozásainál magasabb profitról számolt be az első negyedévben.

A KBC 442 millió eurós nettó profitot gyűjtött az év első három hónapjában az előző év azonos időszakában márt 3,6 milliárd eurós veszteséget követően. A Bloomberg elemzői átlagosan 376 millió eurós hasznot vártak a banki és biztosítási konszerntől.

Ebben a negyedévben a belga pénzintézet 6 százalékkal csökkentette kiadásait és 1,5 milliárd eurónyi többlet tőkét halmozott fel március végéig. A tartalékok szaporítása rendkívül fontos a KBC számára, hiszen a konzorciumnak 7 milliárd eurónyi állami támogatást kell visszafizetnie 2013-ig.

Jan Vanhevel vezérigazgató az eredményeket kommentálva úgy fogalmazott: fordulat mutatkozik a hitel ciklusban. A menedzser ezzel arra utalt, hogy a KBC csökkentette a rossz kölcsönökre elkülönített tartalékait. Vanhevel úgy látja, a tavalyi év vége óta jól haladnak a portfólió refókuszálásával.

Az első negyedév végén a KBC 1,9 milliárd euró összegben rendelkezett görög államkötvényekkel, ebből 600 milliárd eurónyit szánnak kereskedésre. A belga bank további 100 millió eurónyi kölcsönt helyezett ki görög cégekhez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.