BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Deutsche Bank vezére nem árulná el a banktesztek eredményét

Josef Ackermann ma úgy nyilatkozott: nagyon nagy veszélyt hordozhat, ha nyilvánosságra hozzák a banki stressztesztek eredményét, még mielőtt a pénzintézetek megsegítését célzó intézkedések életbe lépnének.

A Deutsche Bank vezére szerint megfelelő kontroll mechanizmusokra van szükség, ha közkinccsé akarják tenni a tesztek eredményét, máskülönben ez a döntés növelheti a pénzügyi instabilitást – jelenti a Bloomberg egy bécsi konferenciáról.

Az Európai Unió pénzügyi felügyeletei ebben a hónapban ismertetik a titkos banki stressztesztek eredményeit, miután a kontinensen működő bankok több mint ezer milliárd eurónyi veszteséget nyeltek le a gazdasági válság hatására. Ackermann megfogalmazása szerint "elvben támogatja" az adatok nyilvánosságra hozatalát és egyáltalán nem feltételezi, hogy egyes hitelintézetek segítséget igényelnek majd a tesztek eredményének bemutatását követően.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.