BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödő európai bankszektor

Stabilitás. Mérséklődtek a rendszerszintű kockázatok az európai bankszektorban az elmúlt hónapokban. Ám míg a nagy pénzintézetek mind kevésbé függnek a kormányzati és jegybanki segítségtől, az adósságválsággal kapcsolatos félelmek egy újabb felfordulás kockázatát jelentik a piacokon

Sőt, az Európai Központi Bank szerint a torzulás máris akkora, hogy az sérti a monetáris politikai eszközök hatékonyságát. Folytatódik a hitelek kényszerű leírása is; az ingatlanárak és bérleti díjak esése nyomán elsősorban a bankok kereskedelmi ingatlanhitel-portfóliói vannak veszélyben.

Az eurózóna bankrendszere számára változatlanul kockázatot jelent a kelet-közép-európai régiónak való kitettség, és térségünkben ugyancsak fennmaradt a devizahitelek túlsúlyából fakadó kockázat. Az ezek visszaszorítására tett kísérleteket az EKB szerint csak szerény eredmény kísérte.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.