BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Még mindig nem szeretjük az eurót"

Az euró a Lehman Brothers összeomlása óta nem mutatott ekkora volatilitást. A Business Week által megkérdezett elemzők szerint az erős mozgások bizonytalanságot jeleznek és újabb válsághullámot vetítenek előre.

Májusban az euró egy hónapra vetített volatilitása a dollárral szemben 18,6 százalékra emelkedett, ez a legmagasabb érték, amelyet 14 hónapja mértek, egyben felülmúlja a tavalyi évben regisztrált 11,4 százalékot.

"Az aggodalom nem tűnik el a piacokról egyhamar, defenzívában vagyunk és továbbra sem szeretjük az eurót" – mondta a Business Weeknek az Insight Investment Management deviza elemzője. A Goldman Sachs előrejelzése szerint az euró az év végéig hét éves mélypontra, 1,15 dollárra esik vissza.

A piac úgy látja, hogy a helyzet a második negyedévben sem javul jelentősen, ezt nem csak Soros György válsággal kapcsolatos kommentárjai, de az Európai Központi Bank stratégiája is megerősíti. Olivier Korber, a Société Générale elemzője úgy látja: az első negyedévben az adósságválság okozott volatilitást, a következőben pedig a gazdaság fejlődésének és az EKB exit stratégiájának eltérő üteme áll majd a kilengések mögött.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.