BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább drágult az alpesi deviza, s csúcsot döntött az euróval szemben

Újabb csúcsára erősödött a hét első napján a svájci frank az euróval szemben. Az alpesi deviza jegyzésára még múlt pénteken törte át a lélektani, 1,35-os szintet, s tegnap is kitartott a trend: a nap folyamán 1,3347-es jegyzésre is volt példa.

A frank a gyengélkedő forinttal szemben – 214 fölötti áron – új éves csúcsot döntött, és közel került a történelmi mélypont, amikor tavaly márciusban 216,5 forintot is kértek a svájci fizetőeszköz egy egységéért. Bár különösebb kedvezőtlen hír nem borzolta a kedélyeket a piacokon, a forint hétfőn 286 forintos eurójegyzésár fölé gyengült. A hét első napjának délutánján egy dollárért 232,5 forintot kértek a bankközi piacon.
A Budapesti Értéktőzsde indexe 20 881 ponton fejezte be a hétfőt, ezzel a BUX 0,18 százalékkal zárt magasabban a múlt pénteki értéknél. A vezető részvények között az OTP árfolyama 2,1 százalékkal esett, s a kereskedés végén 4719 forintba került. A Mol 18 970 forintig drágult, 1,99 százalékos emelkedéssel. A Magyar Telekom 648 forintos ára 0,62 százalékkal volt magasabb, mint pénteken.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.