BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Éves csúcsra ugorhat az euró

A Sumitomo Mitsui Banking japán pénzintézet elemtője szerint, ha az euró áttöri az 1,31 dolláros határt, akkor 1,46 dollárig is ugorhat a közös európai deviza ára.

Az euró június hetedikén padlózott a dollárral szemben, a négy éves mélypontot a banki stressz tesztekkel kapcsolatos bizonytalanság idézte elő.

A harmadik legnagyobb japán bank, a Sumitomo Mitsui Banking elemzője, Daisuke Uno úgy látja, most a kérdés az, hogy a deviza képes-e átlépni az 1,31 dolláros értéket. Ha igen, akkor a technikai elemzés szerint megindulhat az euró felvásárlása, ez pedig "V" alakú pályára állíthatja az eurót, amely így az 1,46 dolláros értéket is elérheti ebben az évben – jelenti a Bloomberg.

Az euró jelenleg 1,2987 dollárt ér, az elmúlt napokban a közös európai deviza határozottan erősödött a dollárral szemben, de az 1,30 dolláros szintet nem tudta tartósan áttörni. Az euró árfolyamának erősödése a makroelemzők szerint az európai piacba vetett bizalom visszatértét jelzi, ugyanakkor utal arra is, hogy a befektetők aggodalomra tekintenek az amerikai gazdaságra.

A mai nap ebből a szempontból ismét az eurónak kedvez, hiszen James Bullard, a Fed egyik nagy tekintélyű tagja úgy nyilatkozott, hogy az amerikai gazdaságot a defláció veszélye fenyegeti, ezért a jegybanknak kötvényvásárlással kell beavatkoznia. A kilábalást megkérdőjelező vélemények elbizonytalanítják a piacot, kérdés, hogyan fogadják majd a ma fél háromkor megjelenő amerikai GDP-adatot.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.