BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól kezdi a hetet a forint, olcsóbb frank és euró

A forint erősen kezdett ma reggel a három legfontosabb devizával szemben. Az elemzők nyugodt napra számítanak a BÉT-en.

Ma reggel 9 órakor egy svájci frank 213,31 forintot ért, az euróért 284,53 forintot adtak, a dollár 226,84 forintért kelt el a bankközi devizapiacon. A hazai fizetőeszköz a hajnali órákban még gyengébb szinteken mozgott, de az elmúlt másfél órában folyamatosan erősített a három fontos devizával szemben.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 102,67 pontos emelkedéssel, 21.234,97 ponton nyitott hétfőn. A legutóbbi, pénteki záró értékéhez képest 0,49 százalékkal erősödött. Balásy Zsolt, a Concorde elemzője emlékeztetett rá, hogy hónapok óta a leggyengébb hetet zárták a világ tőzsdéi, azonban a magyar piac a nagy esést megúszta, ami a korábbi alulteljesítésnek tudható be.

Úgy véli, ez arra utalhat: ha a világban jön egy kis fellélegzés, akkor abban a BÉT is részt vehet. Nagy fellélegzésre azonban hétfőn még nem lehet számítani, mivel Amerika zárva, így egy csendes plusz nulla várható a kora reggeli indikációk alapján.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.