BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma erősödhet a forint, a börzék Amerikára várnak

Leheletnyit erősödött a forint az euróval szemben péntek reggel 7 órára; akkor egy euró 284,09 forintot ért a nemzetközi bankközi devizapiacon az előző esti 284,61 forint után. Majd negyed tíz felé már ismét 284,58 forintot jegyezték az uniós devizát.

Egyébként a hazai fizetőeszköz erősödésére van esély a mai napon, leginkább azért, mert tegnap sikerrel zárultak a hosszabb lejáratú államkötvény-kibocsátások. A Raiffeisen Bank előrejelzése szerint a következő napokban a 278-282 forint közötti sávban mozoghat az euró jegyzése. A svájci frankhoz és a dollárhoz képest kissé gyengült a forint péntek reggel. A svájci frankot 209,25 forinton jegyezték 7 óra körül, a csütörtök esti 208,90 forint után. A dollárért 217,67 forintot kértek péntek reggel, míg a zöldhasú előző este 217,41 forinton állt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 37,61 pontos csökkenéssel, 22 643,78 ponton nyitott pénteken, ami a csütörtöki záró értékéhez képest 0,17 százalékos gyengülés. A vezető részvények közül a gyógyszergyári papírok kicsi pluszban, míg az OTP, a Mol és az MTelekom hasonlóan alacsony mínuszban álltak fél órával a nyitás után.   A pesti tőzsdén, de a világ más börzéin is a befektetők a délután megjelenő, második negyedéves amerikai GDP adatra várnak. 

Tegnap a tengeren túli meghatározó tőzsdék általában negatív tartományban fejezték be a kereskedést; a Dow 0,3, az S&P 0,4, a Nasdaq pedig 0,6 százalékot gyengült. Az ázsiai piacok esetében sem volt jelentős eltérés, azok hasonlóan az amerikai eredményekhez, eséssel zártak: a Nikkei 1,6 százalékos mínuszban zárta a napot, amihez bizonyára a kedvezőtlen makroadatok is hozzájárultak, hiszen az ipari termelési adat és a munkaerőpiaci statisztika is elmaradt a várakozásoktól Japánban.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.