BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

15 éves csúcs közelében a jen

Szerdára már egyértelműen borúsabbra fordult a hangulat a nemzetközi piacokon. Nem sokkal 9 óra után 282 forintnál járt az euró jegyzése a bankközi devizapiacon, ami valamivel meghaladja a kedd késő esti 282 forintot.

A dollárhoz képest némileg gyengült a hazai deviza: szerdán korán reggel 213,40 forintot kértek egy dollárért, míg kedden este 212,5 forint körül mozgott a jegyzés, utóbbi a forint háromhavi csúcsát jelentette a dollárral szemben. (Az amerikai deviza árfolyama legutóbb május elején volt ilyen alacsony, akkor 210 forint alatt volt az árfolyam, míg június elején viszont 240 forintnál járt a kurzus.) A svájci frank jegyzése szerda reggel 205 forint alatt járt, majd negyed tíz után kissé feljebb szökött.

Az Egyesült Államokban ismét kezdenek előtérbe kerülni a lefelé mutató gazdasági növekedési kockázatok a tegnapi gyenge makroadatok után, aminek hatására mérsékelten csökkentek a részvényindexek.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A gyengélkedő amerikai deviza mellett jó eséllyel a kockázatkerülő devizák, így a svájci frank és a japán jen erősödhet. 
A történések már igazolták is a sejtéseket, a jen 15 éves csúcsa közelébe jutott ma reggelre a dollárral szemben. A vezető amerikai tőzsdeindexek a vártnál gyengébb gyorsjelentések és a kedvezőtlen adatok hatására közel egy százalékos mélységeket is megjártak tegnap. Végül közel fél százalékos csökkenéssel tudtak zárni. Ázsia sem tudott tovább emelkedni.
Itthon szerdán reggel mínuszban nyitott a BUX, majd tíz óra körül már 0,1 százalékos pluszban állt az index. Ma az Egis teszi közzé második negyedéves adatait, ez azonban már nem lehet befolyással a mai piacra, hiszen a gyorsjelentés a zárás után lát napvilágot. Bő egy órával a nyitás után a gyógyszergyári papírok, a Mol és az OTP is kis pluszban állt, csupán az MTelekom esetében mutatkozott mínuszos eredmény.
Világgazdaság Online

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.