BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Falnak ütközött a forint - Hol tart most az árfolyam?

A keddi lendületes erősödést követően ma délelőtt stagnál a forint.

A tegnap esti 278,03 forintos árfolyamról a 278,4-es árfolyamig gyengült a hazai fizetőeszköz a euróval szemben szerdán 11 órára. A dollárt szerda reggel 216,58 forinton jegyezték, itt tapasztalható egy kismértékű erősödés a délelőtt folyamán, 11 órára 216,4 forintért adtak egy dollárt.

A deviza hiteleseket leginkább érintő alpesi deviza 207,88 forintos árfolyamig gyengült a hétfő esti 207,03 forintos árfolyamról.

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megtekintheti!

A német Commerzbank elemzése szerint a magyar fizetőeszköz főként a közép-kelet-európai régió egészében érvényesülő trendek hatására erősödik, de az elért árfolyamnak nincsen valódi gazdasági alapja.

A stagnáló gazdaság, a gyenge belső fogyasztás és a súlyos válsággal küzdő építőipar aggodalomra ad okot - idézte a DowJones hírügynökség a Commerzbank elemzését, amely szerint ugyan Magyarország finanszírozásával nincsen gond, de a magyar állam esetleges nemfizetése elleni biztosítás ára - a CDS-árazás - emelkedik, és finanszírozási problémák is keletkezhetnek, ha a kormány nem köt megállapodást a Nemzetközi Valutaalappal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.