BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mi történik most a forinttal? - Esik a BUX

A forint árfolyama jelentősen nem változott nyitáshoz képest. Az euró is stabilan tartja a szintet a dollárhoz képest.

A forint árfolyama nem sokat változott nyitáshoz képest. Az alpesi deviza 204,76 forintba kerül a bankközi devizapiacon. Az euró ára 281,67 forint, a dollárért pedig 213,4 forintot kell adni.

Az euró/dollár árfolyam 1,321. Délelőtt alig mozdult meg a hazai deviza, a nemzetközi piac szereplői jelenleg a délután fél háromkor megjelenő amerikai foglalkoztatási adatokra várnak. Az elemzők úgy látják, hogy a 280-as szint erős ellenálási pont az euró-forint árfolyam tekintetében.

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megtekintheti!

A dollár nyolchavi mélypontot érintett meg a jennel szemben szerdán, és abba az irányba tart, hogy az 1995 óta feljegyzett legalacsonyabb szintet érje el. Mindez annak nyomán várható, hogy a gyenge amerikai adatok és azok a hirek, melyek szerint a Federal Reserve a politika további enyhitésére készül, lenyomták a kicstárjegyek hozamát.

A gyengélkedő amerikai deviza mellett jó eséllyel a kockázatkerülő devizák, így a svájci frank és a japán jen erősödhet.  A történések már igazolták is a sejtéseket, a jen 15 éves csúcsa közelébe jutott ma reggelre a dollárral szemben. A vezető amerikai tőzsdeindexek a vártnál gyengébb gyorsjelentések és a kedvezőtlen adatok hatására közel egy százalékos mélységeket is megjártak tegnap. Végül közel fél százalékos csökkenéssel tudtak zárni. Ázsia sem tudott tovább emelkedni.

A BUX 0,4 százalékos mínuszban tartózkodik, 4 milliárd forintos forgalom mellett. A vezető részvények negatívba fordultak. A MOL 0,12 százalékot gyengült 20470 forintra. A vezető részvények mindegyike lefelé vette az irányt, a Richter majdnem 1 százalékot gyengült. Az OTP 0,54 százalékot esett nyitás óta 5490 forintig, az MTelekom részvények ára 678 forint, a Richter részvények a tegnapi erősödés után ma 0,8 százalékot veszítettek értékükből. Jelenleg 45615 forintba kerül a részvény.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.