BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Öröm a frankhiteleseknek - Rég látott lendületben a forint

A devizahitelesek örömére rég nem látott lendülettel erősödik a forint az alpesi devizával szemben.

Hétfőn 210 forint felett jegyezték a svájci frankot a bankközi devizapiacon, kedden délelőtt viszont folyamatosan erősödött a forint a svájci frankkal szemben, délután egy órára pedig 208 forintos árfolyam alá is benézett a hazai deviza. Egy órakor 208,23 forintért adtak egy frankot.

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megtekintheti!

A Raiffeisen Bank elemzője, Kovács Mátyás elmondta, hogy az elmúlt napokban több mint négy százalékkal erősödött az alpesi deviza az euróval szemben, amely után várható volt a korrekció. A svájci frank egy százalékot vesztett értékéből az uniós fizetőeszközzel szemben, azonban nemzetközi befektető házak a frank vásárlását javasolják annak várható további erősödése miatt.

A forint erősödése megállni látszik az euróval szemben, a reggeli 279,5 forintos árfolyamról ugyan a délelőtt folyamán javított, de a 279 árfolyamot nem tudta átlépni és jelenleg 279,44 forintért adnak egy uniós devizát. A dollárral szemben pedig veszített értékéből a hazai fizetőeszköz és 217,33 forintot kértek egy dollárért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.