BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

OTP: 500 milliárdos kötvényprogram indul

Az OTP Bank 500 milliárd forintos kötvényprogramot indít - tette közzé a hitelintézet pénteken, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A 2010/2011. évi kibocsátási programhoz készült alaptájékoztatót a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete már jóváhagyta. A kötvényprogram alapján megvalósuló egyedi forgalomba hozatalra vonatkozó adatokat az egyes kibocsátásokhoz készített hirdetmény és a végleges feltételek tartalmazzák. 

A kötvényprogram hatálya alatt történő kibocsátások során a kibocsátó kezdeményezheti a program keretében forgalomba hozott kötvények tőzsdei bevezetését a BÉT-en kívül a Szlovák Értéktőzsdére (BSSE), a Bolgár Értéktőzsdére (BSE), illetve a Bukaresti Értéktőzsdére (BVB), erre azonban kötelezettséget nem vállal - tartalmazza a tájékoztató.

Az OTP 2009/2010. évi kötvényprogramjának keretösszege szintén 500 milliárd forint, a program keretében a legújabb kibocsátást pénteken hirdette meg a bank. Az évi fix 5 százalékos kamatozású, 2011. augusztus 6-án lejáró OTP 2011/XVI jelzésű kötvénysorozat második részletét kínálja minimum 250 millió forint össznévértékben. A 10 ezer forint névértékű kötvényeket augusztus 9-13-ig lehet jegyezni a névérték 99,63 százalékán, a bruttó hozam (EHM) 5,5 százalék.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.