BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hajszálnyit kapaszkodott a forint

A kora reggeli mélyponthoz képest kissé erősödött a forint a svájci frankhoz, és az euróhoz képest.

Egy euróért jelenleg 287,89 forint adnak, a svájci frank ára 224,85 forint, a dollárral 226,46 forinton kereskednek. A hazai deviza kora reggel még a 288, illetve 225-ös szintek fölött járt, és ezzel a tegnapi mélypont után újabb negatív rekordot állított fel. Mostanra kissé javult a helyzet, de tartós, és jelentős erősödésnek egyelőre nincs jele.

Elemzők szerint a forint gyengülése részben külső tényezőkkel magyarázható. Az árfolyam alakulásában meghatározó szerepe van a nyáron végzett uniós banki stressztesztek állítólagos megbízhatatlanságáról szóló híreknek, amelyek hatására az euró gyengülni kezdett a dollárhoz és a svájci frankhoz képest is.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Ugyanakkor a forintot az is sújtja, hogy nem szűnik a bizonytalanság a magyar kormány és a Nemzetközi Valutaalap kapcsolata körül. A forint így a következő napokban tovább veszíthet értékéből - írta szerda reggeli jelentésében a DowJones amerikai gazdasági hírügynökség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.