BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Semmi nem áll az olajárcsökkenés útjába

Az olaj ára a harmadik egymást követő napon csökkent Ázsiában, miután az amerikai irányadó olaj árát lenyomják a magas olajkészletek, az ázsiai papírok jegyzése pedig gyengült annak hatására, hogy a befektetők igyekeznek csökkenteni kockázati kitettségüket.

Az amerikai nyersolaj ára októberi szállításra 38 centtel esett, és 73,71 dollár volt szerda reggel. Az egyik észak-mexikói finomítóban történt robbanás pedig növelte azokat a találgatásokat, amelyek szerint több olajat importálnak majd a latin-amerikai országba, amely az amerikai olajtermékek legnagyobb vásárlója.

Valahányszor olyan félelem mutatkozik, hogy kétszeres visszaeséssel járó recesszió jelentkezhet, az emberek kiszállnak az alapanyagokból és az értékpapírokból - fogalmazott Tony Nunan, a tokiói székhelyű Mitsubishi Corp. kockázati menedzsere a Reutersnek nyilatkozva. Az amerikai olajkészletek jelenleg a legmagasabb szinten vannak, amióta a heti adatok nyilvántartása 1990-ben elkezdődött. Az elemző szerint a befektetők arra várnak, hogy a gazdaság élénkülésével megnőjön az olaj iránti kereslet, és csökkenjenek a készletek, de erre hat hónapja hiába számítanak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.