BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A régiótól elszakadva erősödik a forint

A nemzetközi hangulat viszonylag kedvező, az európai tőzsdeindexek pluszban tartózkodnak, miközben a dollár gyengül: ez kedvez a forintnak.

A hazai deviza gyengén kezdte a napot, ám délelőtt javítani tudott pozícióján, délutánra pedig tovább erősödött az euróval szemben. A régiós devizáktól elszakadva tud ma erősödni a forint, újra a 275-ös szint felé tart a hazai deviza.

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megtekintheti!

A zloty 0,1 százalékot erősödött szerdán az euróval szemben, a cseh korona még kevesebbet. A román lej negatív tartományban van nyitáshoz képest. A magyar fizetőeszköz 0,75 százalékot erősödött az euróval szemben.

Az euró ára 275,7 forint, a dollár 298,6 forintba kerül a bankközi devizapiacon. Az alpesi deviza ára 206,33 forint. A dollár tovább gyengült: az 1,39-es szinthez közelít az euró/dollár kurzus.

Délelőtt tovább gyengült a dollár, és a nemzetközi hangulat javult: az európai tőzsdeindexek pluszba kerültek a reggeli kedvezőtlen nyitás után. Az euró ára 1,382 dollár. A nemzetközi folyamatok segítik a forint erősödését, az euró 276,6 forintba kerül a bankközi devizapiacon. A frank jegyzése 207,23-as szinten áll.  Reggel 208,5 feletti szinteket is láthattunk, az alpesi devizáért majdnem 209 forintot kellett adni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.