BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Amerika felhúzta a BUX-ot

A harmadik negyedéves amerikai GDP-adat közzététele után a negatív tartományban mozgó amerikai és európai indexek többsége emelkedésnek indult. A Nasdaq 0,2 százalékot erősödött, míg az S&P 500 minimális 0,02 százalékos mínuszban jár. A német DAX a jó hírre 0,41 százalékos erősödést ért el, a nemzetközi trendet követi a lengyel WIG20 index, mely 0,466 százalékos pluszt ért el.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX is mínuszból váltott erősödésre a jó hírt követően. A tőzsdeindex 0,19 százalékos pluszt követően 23 146,69 ponton zárta a hetet.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A hét utolsó kereskedési napján a pesti parkett irány mutatója ismét az OTP lett, a legmagasabb 5 milliárd forint feletti forgalmat érte el. A bankpapírok a nagy érdeklődés mellett 0,83 százalékos erősödést értek el, így azokat 5 800 forintért adták záráskor. Az OTP mellett még a Richter tudott erősödni. A gyógyszeripari részvények árfolyama minimális 0,02 százalékos 46 500 forintos szinten zárt.

A nap vesztese az MTelekom lett, a távközlési papírok 1,4 százalékot veszítettek nyitóértékükből, így 563 forinton zárták a hetet. A Mol részvények árfolyama stagnál a hét utolsó kereskedési napján, így 20 750 forinton zárt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.