BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Matolcsy szavaira zuhanni kezdett a Mol

Délután kettő után nagyot esett a BUX, a vezető részvények is gyengélkednek.

A Budapesti Értéktőzsde indexe a BUX a héten szembe ment a nemzetközi trendekkel pénteken azonban gyengélkedésbe kezdett. Délután két órakor 1,35 százalékos mínuszt követően 22 925,46 ponton áll a tőzsdeindex.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A MOL tegnapi szárnyalását követen pénteken jelentős gyengülést ért el, délutánra 0,91 százalékot követően 21 100 forinton jegyzik az energiapapírokat. Az OTP papírok is jelentősen 1,03 százalékkal gyengültek, így a bankpapírokat 5 265 forintért jegyzik. Az MTelekom részvényei 0,75 százalékot veszítettek értékükből, a részvényeket 660 forintért adják. A Richter papírok is veszítettek értékükből, a gyógyszeripari részvények 0,21 százalékkal gyengébben 46 900 forinton állnak.

Bár konkrét bejelentés még nem történt meg, mégis a piac számára fontos adatnak minősül, hogy várhatóan lesz különadó az energiaszektorban is, az Equilor elemzői véleménye szerint. A MOL árfolyama, nem meglepő módon zuhanással reagált az interjút követően.

Az elemzői vélemények szerint hosszú távon ki tudja gazdálkodni a társaság ezt az összeget, hiszen, ha nem számoljuk bele a tavalyi egyszeri adóbefizetést és a pénzügyi soron elveszített összeget, akkor 160 milliárdos lett volna a profit és idén sokkal jobb iparági környezetben működhet a MOL.

Azonban, ami a befektetők szempontjából fontos lehet, hogy a MOL saját eredménycélja, ami 2012-re 4,2 milliárd dolláros EBITDA-val számol, az Equilor elemzői szerint nem elérhető, ehhez képest sokkal alacsonyabb 3 milliárd dollár körüli EBITDA várható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.