BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem változtak a lakossági hitelkamatok

Nem változtak alapvetően a lakossági hitelek kamatai az elmúlt negyedévben – derül ki a pénzügyi felügyelet (PSZÁF) a pénzpiaci szektor közel ötszáz szereplőjét érintő, július óta tartó vizsgálatából.

Eszerint számos szereplő egyáltalán nem változtatott a költségein: a vizsgált 39 bankból 14, míg a 138 takarékszövetkezet közül közel száz nem módosított lakossági hitelterhein, a pénzügyi vállalkozásoknál pedig csekély a változtatást végrehajtók száma.

A referenciakamathoz kapcsolt termékek kamatai az előbbi változásának megfelelően nőttek vagy csökkentek, az azzal közvetlenül össze nem kapcsolt termékek kamatait pedig több hitelintézet is csökkentette – állapította meg a PSZÁF.

A legjelentősebb a jelzáloghiteleknél tapasztalható fejlemény, hogy a jogszabályi változások – a devizahitelezés korlátozása – miatt új konstrukciók jelentek meg, kiegészítve ezzel a már meglévő forintkölcsönök kínálatát. A bankok vagy teljesen megszüntették a jelzálogalapú devizahitelezést, vagy a vonatkozó jogszabályban lehetővé tett célokhoz igazították termékeiket.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.