BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordmagasan tartja magát az arany

Az arany ára szilárdan tartotta magát pénteken az európai kereskedelemben, szünetet tartva az előző napi emelkedés után. A befektetők újabb amerikai adatok közzétételére várnak. Pénteken ugyanis újabb adatokat tesznek közzé az Egyesült Államokban, többek között az infláció alakulásáról és a kiskereskedelmi forgalomról.

Csütörtökön a munkanélküli segélyért folyamodók heti számának  vártnál kedvezőtlenebb alakulása nyomán az arany ára unciánként újabb rekordot, 1387,10 dollárt ért el.

Egy európai kereskedő szerint úgy tűnik fel, hogy mindenki lélegzetet vesz, az utóbbi pár hét után. Mindenki a pénteki adatokra és arra vár, hogy mit mond Bernanke.  a Federal Reserve elnöke.

Az arany ára valószinűleg visszamegy unciánként 1365 dollárra, mielőtt a jövő hét elején elindulna a még magasabb kitűzött cél , az unciánként 1.404 dollár felé - véli Wang Tao, a Reuters piaci elemzője.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.